Zuid-Bretagne
COVID-maatregelenCadeaubon

Zuid-Bretagne

Tussen Concarneau en Pont Aven is Névez de ideale plek om te genieten van een 100% Bretonse vakantie in Zuid-Finistère.

Activiteiten voor het hele gezin

Pittoreske wandelingen met het gezin

Ontdek de essentiële plaatsen van Zuid-Bretagne. Een prachtige wandeling in het bos van Broceliande, tussen legenden en menhirs: op slechts 2 uur van de Camping Le Vieux Verger.

De megalithische site van Carnac biedt u animaties om het mysterie van de menhirs te ontdekken.

Een boottocht om de Bretonse eilanden te ontdekken: Les Glénans, Belle Ile en Mer, Houat en Hoëdic.

Attracties voor jong en oud

Zeilen en zeegenoegens, Zuid Finistère zal liefhebbers van nautische genoegens bekoren: surfen, zeilen, peddelen, zwemmen. Talrijke scholen bieden cursussen of huur aan om uw vaardigheden te verbeteren.

En wat de eenvoudige genoegens betreft, kunt u genieten van smakelijke schotels met zeevruchten en vis die ter plaatse is gevangen. Ook de kinderen zullen smullen van de crêpes en galettes, en de ouders zullen ze graag vergezellen van een kom gekoelde cider (met mate te drinken!).

Zuid Finistère, land van Fest Noz

Fest-noz (of "Nachtfeest" in het Bretons) zijn feestelijke bijeenkomsten die muziek en dans combineren. Ze dateren uit de oudheid, maar zijn in de jaren 1950 geactualiseerd dankzij het succes van de Bretoense muziek. Fest Noz maken nu deel uit van het Bretonse erfgoed, maar ook van het Unesco werelderfgoed. Aarzel niet om deel te nemen aan het Fest Noz van Zuid-Bretagne. Alle data van het Fest Noz in Névez en omgeving vindt u op de website van het Office du Tourisme. De gelegenheid om een gezellig moment door te brengen, waar u lokale producten kunt proeven, zoals pannenkoeken!

Aan zee: vissen te voet en luieren op het zand

In Bretagne, is de zee overal. De zuidkust wordt begrensd door de Atlantische Oceaan, de westkust door de Iroise Zee, en de noordkust door het Kanaal. Jong en oud kunnen te voet genieten van het vissen: kokkels, mosselen, enz. Vissen en proeven van verse zeevruchten uit de Bretonse wateren. Het eiland Raguenez, in de buurt van Nevez, is een van de 5 beste plekken om te voet te vissen!

En laten we de zandkastelen, de volleybal- en racketspelletjes of de lezingen op je strandlaken niet vergeten. Kortom, dit is waar het in Zuid-Finistère om draait!

Profiteer van uw verblijf op Camping Le Vœux Verger om de rijkdommen van Bretagne en Zuid-Finistère te ontdekken!

Ons nieuws
Nieuw voor 2022: De Lodge tent

Ontdek de Tent lodge Cyclo-wandelaars

Meer informatie
Speciale aanbiedingen voor campers

Vanaf 9€ per nacht voor één of twee personen, zonder elektriciteit.

COVID annulerings- en garantieverzekering

Voor een rustige vakantie...

Meer informatie