Nevez
COVID-maatregelenCadeaubon

Nevez

Névez opent zijn deuren, en heet u van harte welkom!

Névez heeft een ideale ligging aan de kust van Zuid-Finistère, tussen Pont-Aven en Concarneau. Het «land van de staande stenen» is zonder twijfel de ideale uitvalbasis om onze streek te ontdekken.

Bij iedere weg die u inslaat, een andere parel: zandstranden, haventjes, dorpjes, met granieten huizen en rieten daken… In dit plaatsje en zijn omgeving komen de natuurliefhebbers volledig aan hun trekken!

De stranden en havens

Nu we goed en wel geïnstalleerd zijn, is het tijd om de vele schatten in de prachtige landschappen te gaan ontdekken.

Ver hoeft u niet te gaan: de zee is binnen handbereik, op 10 minuten lopen van de camping. De dichtstbijzijnde stranden zijn « Tahiti » (de mooiste in de buurt) en « Dourveil ». Maar er zijn ook de stranden van Rospico en Port manec'h, allemaal « pavillon bleu ».

Neem de tijd, en ga lekker zitten om de prachtige boten te bewonderen die in de haven van Kerdruc en Port-Manech liggen. Ze lijken zo van een ansichtkaart te komen!

U kunt ook de vissers zien, die weer van zee komen met de nog levende vissen en schelpdieren; of de zeilboten die richting Aven gaan.

Rietgedekte dorpjes

U kunt deze charmante dorpjes met hun granieten huizen en rieten daken niet zomaar voorbijrijden. En alles in bloei, zo gauw het weer warmer wordt!

Laat u verrassen door Kerascoët en Kercanic. In enkele seconden gaat u terug in de tijd, naar de dorpen van onze voorouders met de oude broodoven en de uit graniet gehakte putten. Bewonder de bouwstijl van deze huisjes, met als muur grote staande stenen, die goed tot hun recht komen door de vele Hortensia's…

De wandeltochten:

U houdt van wandelen, en u wilt op ontdekking uit? Dan is Nevez uw volgende bestemming!

Doe uw wandelschoenen maar aan, en kijk goed om u heen. Als eerste is er het beroemde kustpad (GR34) op 600 m van de camping en die u meeneemt langs de zee, en de rivier (de Aven) richting Pont-Aven naar de ene kant via Rospico, Port-Manech, Kerdruc, le Hénan; en richting Concarneau naar de andere kant, nu via Trévignon, rotspunt pointe de la jument en le Cabellou. Prachtige wandelingen met adembenemende landschappen!

Maar om Nevez écht te leren kennen moet u over de kleinere wegen en paden, want bij iedere bocht een andere parel: een oude broodoven of wasplaats, een kruis of een rieten dak, of zelfs een rij staande stenen…

Voor de fietsliefhebbers zijn er gemarkeerde ontdekkingsroutes, zodat u Nevez fietsend kunt bezoeken.

Ons nieuws
Nieuw voor 2022: De Lodge tent

Ontdek de Tent lodge Cyclo-wandelaars

Meer informatie
Speciale aanbiedingen voor campers

Vanaf 9€ per nacht voor één of twee personen, zonder elektriciteit.

COVID annulerings- en garantieverzekering

Voor een rustige vakantie...

Meer informatie