Concarneau
COVID-maatregelenCadeaubon

Concarneau

Deze havenstad, die nationaal bekend is om zijn ommuurde stad, biedt een schat aan bezienswaardigheden. Of het nu historisch of cultureel is, het zal u verbazen met zijn haven en zijn vermogen om u te verrassen.

Een historische stad

De ommuurde stad

De ommuurde stad was een belangrijk verdedigingspunt voor Bretagne in de 11e eeuw. De stad is omringd door vestingmuren tot drie meter hoog met negen torens en drie poorten. Deze vestingwerken zijn sinds 1899 geclassificeerd als "Historisch Monument".

Het is een echte historische stad die van zijn tijd getuigt dankzij de granieten en vakwerkhuizen, zoals het huis van de gouverneur dat u kunt bezoeken. Er zijn ook mooie hergebruikte kapelletjes en kleine winkeltjes met hun houten bovendorpels.

Om deze getuigenis van weleer binnen te gaan, kunt u de enige mogelijke ingang gebruiken, namelijk de ophaalbrug.

De ommuurde stad is dan ook een must-see tijdens uw bezoek aan Concarneau.

Het kasteel van Keriolet

Het ligt op 10 minuten met de auto van de ommuurde stad. Het is een kasteel in neogotische stijl, gevuld met de geheimen van het leven van de Russische prinses Zénaïde Narischkine Youssoupoff en haar echtgenoot de graaf Charles de Chauveau. U ontdekt de verschillende kamers waar haar eigenaars woonden met antieke meubels. Een korte rondleiding door de crypte van het kasteel laat u het ingenieuze vloerverwarmingssysteem van die tijd zien.

Een blauwe stad

Vissen

De bijnaam van Concarneau? De blauwe stad. Het heeft immers altijd een maritieme identiteit gehad, die goed verankerd is in zijn reputatie.

De vissershaven is zeer actief dankzij de vele boten die de zee bevaren op zoek naar sardines of tonijn. In juli en augustus hebt u de mogelijkheid om La Criée te bezoeken met een rondleiding. Dit is het grote gebouw waar de oogsten van de vissersboten worden opgeslagen en waar de veilingen worden gehouden.

De jachthaven

De marine-activiteit is zeer belangrijk, tijdens een wandeling op de kades kunt u prachtige zeilboten en sloepen bewonderen. Vandaag zijn er in totaal 767 ligplaatsen in de jachthaven, waarvan 395 aan de voet van de vestingmuren.

Stranden en wateractiviteiten

De stranden zullen alle vakantiegangers bekoren, met hun fijne zand en genestelde baaien, is het een echte oase van rust om te zonnebaden. Sommige stranden zijn omzoomd door grote rotsen die getuigen van het oude fort dat werd gebouwd om de stad te beschermen.

Als u een liefhebber bent van nautische activiteiten, zult u blij zijn met de zeil-, kajak-, peddel-, catamaran- en dinghy-activiteiten.

Een uitzonderlijk landschap

Aangename wandelingen

De stad Concarneau biedt vele wandelingen voor het hele gezin. Te voet of met de fiets, neem de beroemde "sentier des Douaniers" of de GR34 voor de meer avontuurlijken. De verschillende paden, zoals het zand en de rotsen, zullen u niet vermoeien om er te wandelen.

Bovendien biedt het toeristenbureau themawandelingen aan. Er zijn er zes, afhankelijk van of u de zeezijde, de sardinezijde of de artiestenzijde bezoekt.

Op slechts 20 minuten rijden van uw camping Le Vieux Verger, profiteer van uw vakantie hier om de blauwe stad Concarneau te bezoeken.

Ons nieuws
Nieuw voor 2022: De Lodge tent

Ontdek de Tent lodge Cyclo-wandelaars

Meer informatie
Speciale aanbiedingen voor campers

Vanaf 9€ per nacht voor één of twee personen, zonder elektriciteit.

COVID annulerings- en garantieverzekering

Voor een rustige vakantie...

Meer informatie