Quimper
COVID-maatregelenCadeaubon

Quimper

Quimper, de hoofdstad van Cornouaille, heeft u in zijn greep zo gauw u een voet in de stad zet!

Ga naar het historische deel van Quimper, door de oude klinkerstraatjes met zijn vakwerkhuizen.

U moet zeker een bezoekje brengen aan zijn prachtige kathedraal (schitterend voorbeeld van gotische religieuze kunst); u kunt deze niet missen, want ze bezet al eeuwen het centrum van de stad. Dit prachtige bouwwerk is pas nog gerenoveerd. Een absolute must voor liefhebbers van oude gebouwen!

Door Quimper en zijn historische centrum stroomt de Odet, ongetwijfeld een van de mooiste rivieren van Frankrijk. Met de vele bruggetjes kunt u eenvoudig van de ene naar de andere oever, die zijn opgeluisterd met vele schitterende plantenbakken. Aan de ene kant, de winkeltjes. Aan de andere kant, niet ver van het VVV kantoor, de ateliers van de grote Bretonse borduurwerker Pascal Jaouen, en de Henriot Aardewerkfabrieken.

Zin in een boottochtje? Stap dan aan boord van een motorbootje, die u meeneemt over de Odet tot zijn monding. In deze groene omgeving zullen de charmante kreekjes, kastelen en haventjes u niet onberoerd laten. Als u aankomt bij Bénodet, biedt de statige brug over de riviermonding een prachtig uitzicht.

Ons nieuws
Nieuw voor 2022: De Lodge tent

Ontdek de Tent lodge Cyclo-wandelaars

Meer informatie
Speciale aanbiedingen voor campers

Vanaf 9€ per nacht voor één of twee personen, zonder elektriciteit.

COVID annulerings- en garantieverzekering

Voor een rustige vakantie...

Meer informatie