Pont-Aven
COVID-maatregelenCadeaubon

Pont-Aven

Dit kleine stadje, gelegen aan de oevers van de rivier de Aven en dicht bij de Bretonse kust, is zeer toeristisch omdat het een gevarieerd en zeer belangrijk erfgoed heeft dat u zal verleiden.

Een zeer rijke culturele en natuurlijke stad

De stad van de schilders

Dit charmante stadje kreeg de naam "De stad van de schilders" omdat in 1885 een kleine groep schilders zich in Pont-Aven vestigde. Toen in 1886 enkele beroemde schilders zoals Paul Gauguin arriveerden.

U kunt er belangrijke galerijen bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Museum van Pont Aven. Deze is open sinds 1985 en verzamelt meer dan 4500 werken.

Pont-Aven heeft ook een eigen kunstacademie met de Pont-Aven School of Contemporary Art (PASCA)

Le bois d'amour

Het Bois d'Amour is de plek die het meest inspirerend is geweest voor kunstenaars die naar Pont-Aven zijn gekomen. Beroemd om zijn schoonheid, wordt het gewaardeerd om zijn bomen en het spel van licht dat er doorheen werkt. Het is nu een zeer populaire wandeling voor toeristen.

Adembenemende landschappen

Deze stad is vol van prachtige landschappen. Inderdaad, wandelliefhebbers worden op hun wenken bediend, zij zullen oude washuizen, 15 molens en stenen terpen kunnen bewonderen. De indrukwekkendste rots wordt "Gargantua's hoef" genoemd, een verwijzing naar de mythologie.

U kunt ook rondwandelen en indrukwekkende megalieten ontdekken met twee grote menhirs in de gemeente en dolmens met wel vier zuilen. Deze historische rijkdom maakt van Bretagne een bevoorrecht gebied in hun overvloed.

Winkelen in Pont-aven

Slenterend door de straten van het centrum van Pont-Aven vindt u een veelheid aan designerwinkels van allerlei aard: confectiekleding, serviesgoed, decoratieve voorwerpen, sieraden en horloges; dames, verwen uzelf.

Of het nu gaat om serviesgoed, eigentijdse meubels, mode of sieraden, er is voor elk wat wils!

Lekkernijen

Pont-Aven heeft zijn eigen Bretonse boekweitkoeken die bekend staan als "Traou-Mad" van het Bretonse woord voor "goede dingen", deze zijn een must voor liefhebbers van deze zoete lekkernijen.

Voor de zoetekauwen zijn de Bretonse palets van Pont-Aven ook de moeite waard, net als de madeleines, financiers of crakous (knapperige koekjes) die uw smaakpapillen in verrukking zullen brengen.

Op slechts 12 minuten met de auto van uw camping Le Vieux Verger, profiteer van uw vakantie hier om de schoonheid van Pont-Aven te ontdekken.

Ons nieuws
Nieuw voor 2022: De Lodge tent

Ontdek de Tent lodge Cyclo-wandelaars

Meer informatie
Speciale aanbiedingen voor campers

Vanaf 9€ per nacht voor één of twee personen, zonder elektriciteit.

COVID annulerings- en garantieverzekering

Voor een rustige vakantie...

Meer informatie